top of page

Kortgarden gård

Kortgarden-2.jpg
Bilde 19.jpg
Bilde 14.jpg

Gården Kortgarden ligger i bygda med samme navn langs Fannefjorden sør-øst for Molde.

I store deler av 1900 tallet var gården kjernen i det lille tettstedet da gårdens eiere Ole og Kristian Kortgård bygget opp et lite industrisamfunn som på det meste hadde ca 200 ansatte.
I tillegg var det ca. 100 personer til som var engasjerte hos underleverandører samt at på 1950 tallet ble det også etablert en sildetønneproduksjon på Færøyene.

Hoveddelen var lenge sildetønne produksjon, de drev med båtfrakt, konfeksjonsfabrikk, sagbruk, møbelproduksjon mm.


Brødrene var uten tvil svært driftige, men som med så mye annet så forandret tidene seg og markedene enten ble borte eller at produksjonen måtte flytte til utlandet.

Så på 1990 tallet opphørte det siste av den tradisjonelle virksomheten.

Selve gården har ikke vært i aktiv drift siden tidlig 1980 tallet, men med Ann Helen og Magnar-Inge som nye eiere så vil skogen bli driftet til uttak av tømmer for produksjon av materialer til eget bruk da gården nå er i behov av vedlikehold og oppgraderinger, samt produksjon av flis og ved for varme på gården.

Videre så er det stor interesse for litt økologisk dyrking av forskjellige typer bær og grønnsaker til eget bruk og "eksperimentere" litt rundt det.

Alle gårder må jo ha noen dyr og derfor har vi en liten flokk med Kasjmirgeiter som skal hjelpe oss å "beitepusse" rundt husene og nærliggende områder.

Et stort ønske er at gården kan bety noe for flere - kanskje en form for "arbeidstrening" hvor det sosiale vil være høyt prioritert.


Samt div. aktiviteter rettet mot barn og ungdommer med utfordringer av forskjellig art.

Og ved siden av å holde på litt med "skog og gårdsarbeid" så har vi en del spennende mekaniske prosjekter som innbefatter div. kjøretøy, båter, hengere, motorer osv osv. som stort sett er Magnar-Inge sitt spesialområde.
Ann Helen har veldig mye kompetanse på mat og baking - både innen det tradisjonelle på gård, men også mye annet, samt mye annet håndverk.


I tillegg er hun lærer med spesialkompetanse og er utdannet innen å møte mennesker i alle livets situasjoner - inkludert krise og sorg - for samtaler og veiledning. 

Videre er "gammel" kompetanse begynt vekt til live igjen og mye toppkvalitetsprodukter fra kjente merker blir presentert og tilbudt under Kortgarden - partssupply som har egen knapp her på siden.

Utvalget vil økes sakte men sikkert fremover. 

bottom of page