top of page

Henry - Ford E-350 by Cabriolèt 1989

Oppdatert: 13. apr.

Henry ble spesialbygd til gamle Arnardo i sirkus Arnardo i 1989 av et firma som het Cabriolèt i USA. Bilen er bygget på et Ford E-350 Cutaway chassie.


Henry ble spesialbygget til "gamle" Arnardo - Sirkus Kongen. Utgangspunktet var en Ford E-350 "Cutaway Chassie" med 7,3 L IDI diesel og automat. Men Arnardo hadde en egen kravliste og ønsket 4-hjulstrekk pga vinteren i Norge. Så da ble bilen sendt til et firma som het Pathfinder hvor dette ble gjort. Bilen skulle registreres i Norge etter datidens krav om 12 tonn totalvekt - noe som innebar at bilen måtte klare å akselerere på en maks tid i en viss stigning med totalvekt. Så da startet ytterligere ombygninger. Til tross for at 7,3 L IDI motoren ikke kunne leveres med Turbo før i 1993 så har Henry det og den er spesifisert til 275 hk. i vognkortet. En historie sier at dette er en industrimotor, men så langt har det ikke latt seg verifisere. Videre ble den automatiske girkassen skiftet ut med en 4 trinns manuell girkasse og 2-speed bakaksling ble montert. Med 4-hjulstrekken innkoblet må den være kun i den posisjonen som gir samme utveksling som framakslingen. Det betyr at den har 4 gir i lavserien når 4-hjulstrekken er innkoblet og 8 gir i høyserien når den bare er på bakhjulstrekk. Altså 12 gir totalt. Alt dette styres med 3 forskjellige girspaker.


RESTAURERING

Henry skal nå total restaureres og jobben er planlagt å starte høsten 2023. Om den skal få noen ytterligere modifiseringer er ikke bestemt enda, men den skal i alle fall få et karosseri løft slik at ramma også kan få en skikkelig gjennomgang. Drømmen er å galvanisere denne, samt overhale begge akslinger, styring, dempere og fjæring samt se på motor og girkasse. Det er ikke mye rust på Henry, men mye taler for at det som er i glassfiber må monteres på nytt sammen med det som er i metall. Videre må hele interiøret nytt og til slutt må det hele "krones" med en ny lakk.


Bilder


Noe oppdatering

57 visninger0 kommentarer
bottom of page